Pauw met kuikens
Pauw met kuikens

Zomer op kinderboerderij De Kerkestee.

Actueel 603 keer gelezen

De vakantie is begonnen, dus weer meer drukte en gezelligheid op de kinderboerderij. Veel bezoeker(tjes) die klusjes komen doen, de dieren bekijken en aaien of spelen in de speeltuin.

En natuurlijk hoort een ijsje eten daar ook bij! Of een kop koffie op het plein. Kijk tijdens uw bezoek eens naar kalfje Gijs; hij is al enorm gegroeid en word graag op zijn kop gekriebeld. In de weide loopt nu ook ezelhengst Marco. Deze logeert een poosje bij ons om onze merries te dekken. Veel aandacht ook voor de pauwen kuikens die op 8 juli uit hun ei zijn gekropen. De witte pauw hen heeft rustig zitten broeden in de grote bloempot op het plein. Ze lopen nu veilig in het grote kippenhok met hun moeder. Zoek ze op en luister eens naar hun mooie gepiep en kijk hoe ze met zijn allen onder hun moeder wegkruipen. Ook de zwaluwen zijn weer terug op de boerderij. Na lange afwezigheid is er nu weer een mooi gemetseld nest op de boerderij ontdekt. Hopelijk volgen er meer.

Ook de inschrijvingen voor de kofferbakmarkt van 30 juli komen al binnen. Wilt u ook een plekje? Reserveer dan snel, want vol is vol! U kunt reserven tijdens uw bezoek op de boerderij of telefonisch (0181-311484). De kosten voor volwassenen zijn €7,50, voor kinderen €2. Tot ziens op de kinderboerderij! Ook in de vakantie open van maandag tot zondag van 9.30 uur tot 16.30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant