Afbeelding

Zaterdag weer Boerenmarkt aan de Duindijk

Actueel 1.122 keer gelezen

Zaterdag 15 juli wordt aan de Duindijk weer de jaarlijkse boerenmarkt gehouden op de boerderij van de familie Arkenbout. Een bijzonder evenement dat elk jaar duizenden bezoekers trekt uit de hele regio. Op een boerenmarkt ontbreken ook de verse producten van fruitteelt en landbouw niet. Nieuwe aardappelen, kersen, komkommers, aardbeien, sla en nog veel meer vers van het land geplukt.

Ook voor amateurfotografen is deze markt een absolute must, want de glimmend opgepoetste oude landbouwmachines en tractoren, gecombineerd met klassieke automobielen, een prachtige verzameling oude bromfietsen met namen als Royal Nord, Benelli en natuurlijk Zündapp vormen een prachtig decor voor bijzondere foto's.

En dan is er nog de hoofdmoot van de markt: vele tientallen kramen met zaken die voor de één rommel zijn en voor een ander misschien een lang gezochte schat. Ook voor eten en drinken is in ruime mate gezorgd. Gezonde snacks, maar zeker ook een patatwagen met verse frieten en andere heerlijkheden. Het is dan ook niet voor niets dat dit evenement samen met de Pompoenfair en de Fokveedag tot de populairste en best bezochte streekmarkten behoort. Omdat de weersvoorspellingen beloven dat ook de zon de markt komt bijlichten, kon het wel weer eens een dag met een gouden randje worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant