Afbeelding

Bingo voor Duchenne Heroes in RiJo

Actueel 508 keer gelezen

Dean komt uit Nieuwenhoorn, is 6 jaar en heeft de ziekte van Duchenne. Door deze ziekte breken je spieren langzaam af. Duchenne spierdystrofie wordt veroorzaakt doordat een eiwit - nodig voor de stevigheid van de spiercellen - niet kan worden aangemaakt door een fout in het DNA. Kinderen met Duchenne komen rond hun 12 jaar in een rolstoel terecht en worden rond hun 20ste afhankelijk van beademing. Ook de hartspier wordt steeds zwakker; dit betekent dus dat Duchenne uiteindelijk fataal is. Maar dankzij de ontwikkeling van de beademing en het gebruik van hartmedicatie is de levensverwachting de afgelopen jaren toegenomen en wordt de helft van de patiënten ouder dan 30 jaar.

De mountainbike crew van WMV Rozenburg fietst voor Dean en Duchenne en al het geld gaat naar het zo ontzettend nodige onderzoek. Van 17 tot 23 september wordt er gefietst voor Duchenne Heroes; 700 kilometer op de mountainbike, in 7 dagen door 4 landen. De start is in Duitsland en de finish in Eindhoven.

Afgelopen zondag stelde Ri-Jo belangeloos een zaal ter beschikking om een de bingo kunnen houden waarmee geld ingezameld werd voor de Heroes. Dankzij de vele sponsors waren er ontzettend veel prijzen te winnen met zowel de bingo als de loterij. En na een hele gezellige middag kon er bekend gemaakt worden dat er een bedrag van €3300 is opgehaald.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant