Effectief SC Botlek rekent in tweede helft af met FC Vlotbrug

Actueel 444 keer gelezen

Hellevoetsluis- SC Botlek heeft de 0-2 nederlaag tegen koploper Rhoon met een klinkende 1-4 (1-2) overwinning tegen FC Vlotbrug weggepoetst. De Spijkenissers zijn, mede door het gelijkspel van Rozenburg, weer naast de Rozenburgers op de tweede plaats beland in de derde klasse D. FC Vlotbrug vergaat het met de gevaarlijke elfde plaats minder.

Dan Rolandus

De derby op het sportpark De Kooistee in Hellevoetsluis-Oost was zeker niet hoogstaand. De thuisclub was wel de betere ploeg en nam halverwege de eerste helft dan ook verdiend de leiding door Stony van den Berg: 1-0. 'We waren in de eerste helft net als tegen Rozenburg vorige week duidelijk beter, kregen ook de kansen op 3-0, maar twee keer Siméon (Seghers, DR) en Clint van de Veerdonk verzuimden deze alleen voor de keeper te benutten. Daar ligt ook het probleem. Heb je een marge van twee doelpunten, dan geeft dat rust. Nu kregen we vlak voor rust door een keepersfout de gelijkmaker (John Ackon, DR) om de oren', baalde FC-trainer Tom Larssen. De Hellevoeters kregen nog een dreun te verwerken, want enkele minuten later legde de snelle John Ackon de bal na een aanval over rechts panklaar voor Mike Kortsmit: 1-2. 'We hebben in de eerste helft op een hard kunstgrasveld te weinig afgedwongen, maar we scoorden uit drie kansen op de belangrijke momenten wel twee keer', wees Richard Koutstaal op de effectiviteit van zijn manschappen. 'Dat was een mentale opsteker, die we voor de aanvang van de tweede helft goed konden gebruiken.'

Machteloosheid
FC Vlotbrug gaf zich ondanks de mokerslagen vlak voor rust zeker niet gewonnen. Clint van de Veerdonk kreeg op het uur de kans om de gelijkmaker achter doelman Kevin Rijsdijk te jagen, maar de anders zo koelbloedige spits kwam ook nu niet tot scoren. Larssen: 'Clint maakt zijn kansen in normale doen gewoon af, maar net als een week eerder tegen Rozenburg had hij de 2-2 op zijn schoen, maar wil het in deze moeilijke fase ook bij hem niet lukken. Doodzonde, want tot dan hebben we prima mee gevoetbald.' Waar het de FC net niet lukte, daar sloeg de SC genadeloos toe, toen Patrick Klaris een dieptepass van Quincy de Lobel meteen achter de wederom niet vrijuit gaande doelman Nino Noordijk joeg: 1-3. 'Bij 1-3 was het klaar. Ik kan de ploeg niets verwijten, want zij hebben keihard gewerkt, een degelijke wedstrijd gespeeld, waarin ik een uur lang geen klassenverschil heb gezien.' Richard Koutstaal was blij met de bevrijdende goal van Klaris. 'FC Vlotbrug is door de historie heen altijd een lastige tegenstander voor SC Botlek geweest, ook nu weer. We hadden in de tweede helft meer balbezit. Bovendien vond ik het een mannelijke, maar faire wedstrijd.' John Ackon bepaalde de eindstand uiteindelijk op 1-4. SC Botlek speelt aanstaande zaterdag op De Brug tegen SV Charlois en FC Vlotbrug neemt het op De Kooistee op tegen koploper Rhoon. 'We hebben met de vier bovenste ploegen een moeilijk programma. Rhoon wordt weer een moeilijke wedstrijd, maar we zullen de huis zo duur mogelijk verkopen en zo de degradatiewedstrijden proberen te ontlopen', aldus besloot Tom Larssen.

SC Botlek: Kevin Rijsdijk; Paul Koster, Dave Leurs, Kevin Michilsen, Patrick Montero (46. Marvin Kremers); Jamal Abdalla, Quincy de Lobel, Jordy de Winter; John Ackon (80. Stef Opon), Mike Kortsmit (70. Dylan van Gelder), Patrick Klaris.

FC Vlotbrug: Nino Noordijk; Lars Stuifzand, Bram Scheringa, Noel Bravenboer (78. Serkan Kramer), Mitchell de Zeeuw, Simeon Seghers, Nick Buijs, Danny Browne (46. Sander de Reus), Sjors Allersma; Clint van de Veerdonk, Stony van den Berg.