Rondleiding militair erfgoed Hellevoetsluis

Actueel 135 keer gelezen

Op zondag 2 april 2017 is de eerste rondleiding van 2017 over het militaire erfgoed van Hellevoetsluis. Op deze dag organiseert stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis een begeleide tour over de kustbatterij.

Na een succesvol 2016 gaat men weer verder met het geven van rondleiding met open inschrijving. Afgelopen winter hebben de vrijwilligers van de stichting niet stil gezeten. Naast het organiseren van activiteiten voor bezoekers is er ook aan het interieur van de kelder gewerkt en zijn er in de caponnière nieuwe objecten te zien. In de kelder wordt het soldatenleven gedurende de periode van de Eerste Wereldoorlog getoond. Tijdens deze rondleiding neemt een gids u mee over deze grote kustbatterij. Vooraf is er een korte inleiding. Men neemt u mee langs en in vele stenen en betonnen objecten op de vestingwallen van Hellevoetsluis. Ook de caponnière kan worden bezocht, een object waar het torpedostation zich bevond met twee kanonkazematten voor de flankverdediging. In dit object is een eigen zaklamp zeer handig. Hier zijn ook een aantal nieuwe objecten te zien die te maken hebben met de verdediging. De kazerne Haerlem kan ook van binnen bekeken worden. De kosten voor een rondleiding bedragen € 3,00 per persoon. Kinderen tot 12 jaar betalen de helft. Kinderen jonger dan 5 jaar zijn gratis.

De rondleiding start om 13:00 uur. Aanmelden is noodzakelijk. U kunt telefonisch reserveren op nummer: 06 31 25 49 09.

In de loop van 2017 worden er elke eerste zondag van de maand rondleidingen gegeven. Meer daarover leest u op de site van de stichting www.fronttaal.info.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant