Afbeelding
ONDERNEMER VAN DE WEEK

Van der Wijst Kleinvak stopt met markt

Actueel 2.326 keer gelezen

Hellevoetsluis - Het zal een groot gemis worden voor het winkelend publiek in Hellevoetsluis. Van der Wijst Kleinvak stopt met de markt in Hellevoetsluis.

"We blijven tot de zomervakantie op deze markt staan. We willen het netjes afsluiten voor onze klanten. We hebben een spaarsysteem en klanten kunnen hun kaarten vol of halfvol inleveren", vertelt Mari van der Wijst.

Eigenlijk had Mari al een paar jaar terug besloten om te stoppen in het weekend. Omdat het een goede en fijne markt is, besloot zoon Rob het over te nemen van zijn vader. Maar na twee jaar ziet Rob er toch vanaf en gaat verder met zijn baan in de techniek.

33 jaar in Hellevoetsluis
Mari heeft drie broers. "Mijn oudste broer is ooit met kleinvakhandel begonnen en heeft ons allemaal aan gestoken. Onze familie heeft in totaal 33 jaar in Hellevoetsluis gestaan. Mijn jongste broer Jos is hier begonnen en heeft 10 jaar vol gemaakt. Mijn broer heeft ons in het begin enorm geholpen. We kregen alles van hem en konden zo aan de slag. En dat is alweer 23 jaar geleden. Ik heb altijd met personeel gestaan, meestal uit Hellevoetsluis. Ook mijn dochter is een tijd mee geweest."

Drie dagen in de week werkt Mari samen met zijn vrouw Jeany op andere markten en de rest van de week werkt hij met personeel. De familie Van der Wijst komt uit Brabant, Schijndel. Dat is ruim 1,5 uur rijden. "We zijn op zo'n dag 13 uur van huis af."

Generaties klanten
"
Ik heb het altijd mooi gevonden dat er in Hellevoet drie verschillende soorten publiek zijn. Je hebt de Hellevoeters, de Rotterdammers, zeg maar de import en de mensen van de eilanden. En onze klanten komen van heinde en verre naar ons toe. Vooral sinds we zijn begonnen met het repareren van ritsen, want dat doen ze bijna nergens.

We hebben een band met het publiek. Er zijn mensen die vanaf het begin bij ons komen. Maar er zijn ook mensen die ik als kind van drie jaar heb gezien en nu zelf als volwassene bij de kraam komen. Dat is dus een hele generatie. En dat maakt het ook leuk."

Weer of geen weer
Van der Wijst begon met een kraam, daarna een wagen met aanhanger en vervolgens de huidige wagen. We kunnen altijd doorwerken weer of geen weer. Het assortiment is zo ontzettend groot dat er met lijsten wordt gewerkt om te weten waar alles ligt. Het sterkste punt van Van der Wijst is dan ook de enorm uitgebreide sortering. "Als er iets nieuws komt willen we het hebben daarom hebben we ook zo veel artikelen."

Hoogtepunten en dieptepunten
"We hebben elke dag hoogtepunten op de markten. Iedere dag krijgen we complimenten. Mensen zijn zo blij dat ze geholpen zijn en komen graag bij ons terug. Een dieptepunt in onze jaren op de markt in Hellevoetsluis was het plotselinge overlijden van een collega van ons, Rob Wetering, die hier met stoffen op de markt stond."

Eindelijk weekend
"Ik heb samen met mijn vrouw een camper gekocht en daar willen we gebruik van gaan maken. Ik heb 23 jaar geen echt weekend gehad. Ik ben nu 57 jaar en moet nog een tijd werken. Maar ik wil wel meer gaan genieten. Doordeweeks vier dagen werken is daarom genoeg." Tot de zomervakantie bent u van harte welkom bij Kleinvak Van der Wijst op de markt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant