Gratis compost op 25 maart in het milieustation
Gratis compost op 25 maart in het milieustation

Landelijke Compostactie zaterdag 25 maart

Actueel 325 keer gelezen

Regio - Inwoners van de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne kunnen vanaf zaterdag 25 maart 2017 eenmalig gratis een zak compost ophalen bij het milieustation van hun gemeente Voor Hellevoetsluis is dat aan de Rijksstraatweg.

Met deze actie bedanken Indaver (het GFT-verwerkingsbedrijf) en de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne inwoners voor hun bijdrage aan het scheiden van groente- fruit en tuinafval. Inwoners kunnen op deze manier meteen kennis maken met compost dat zowel voor de bodem als voor het milieu van grote waarde is. Inwoners moeten er snel bij zijn, want op=op. Ook inwoners van een wijk, straat of flat waar organisch afval niet gescheiden wordt ingezameld, kunnen compost ophalen.

Natuurlijke balans
Groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval) en groenafval (snoeihout, takken en gras) worden gescheiden van ander afval. Deze organische reststromen dienen weer als grondstoffen voor onder andere compost waarmee de biologische kringloop rond is. Compost is perfect voor gebruik in de tuin. De natuurlijke bodemverbeteraar stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten. Het hergebruik van organisch afval heeft een positief effect op het milieu. Zo legt compost CO2 vast in de bodem, waardoor het niet vrijkomt in de lucht. Compost helpt dus in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Daarnaast bespaart het inzamelen van GFT geld, omdat dit een goedkopere manier van afvalverwerken is dan het verbranden van restafval.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant