Afbeelding

Nieuwe Boogbrug Ebstroom

Actueel 1.157 keer gelezen

Vrijdagmorgen 17 maart stond wethouder Van Lith al vroeg op de Binnendijk waar het laatste asfalt op het fietspad werd aangebracht bij de nieuwe boogbrug over de Ebstroom. De brug was eerder die nacht op zijn plek gehesen. Van Lith was zeer te spreken over het resultaat: "Een mooie moderne versie van de brug, waarin je de oude brug nog kan herkennen".

Twee nachten
De vervanging van de brug is door een goede voorbereiding soepel en snel verlopen. Slechts twee nachten waren nodig om de oude brug te slopen en de nieuwe brug te plaatsen. Vorige week donderdag is de oude brug gesloopt en afgevoerd. Bij het slopen van de brug bleek nog maar eens hoe slecht de staat van de brug was. Tijdens het uittakelen brak de boog van de brug. De werklui hadden de veiligheidsmaatregelen op orde zodat dit verder geen gevolgen had. Het plaatsen van de nieuwe brug verliep donderdagavond zeer voorspoedig. De brug is in vier delen met precisie op zijn plek geplaatst.

Slim ontwerp met lange levensduur
Door het toepassen van een hoofdconstructie van verzinkt staal is het mogelijk geweest een slank ontwerp te maken met een lange levensduur en gering onderhoud. Het houten dek en bekleding in combinatie met de stalen hoofdconstructie geeft de brug een moderne uitstraling waarin je de oude brug kan herkennen. Ook kon de bestaande betonnen fundering van de brug worden hergebruikt. Daardoor kon de overlast voor de omgeving worden beperkt.

Fietspad
Het vervangen van de brug is door de gemeente gecombineerd met het uitvoeren van groot onderhoud aan het recreatieve fietspad over de Binnendijk. Met het aanbrengen van asfalt is weer een aantrekkelijke fietsroute hersteld tussen de Struytse Zeedijk en de Kastanjelaan, met halverwege de mooie nieuwe brug. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant