Afbeelding
ONDERNEMER VAN DE WEEK

Yarden & Heesen Uitvaartzorg

Actueel 835 keer gelezen

"Je maakt het verschil door te zorgen dat alles perfect verloopt op de dag van de uitvaart. Hierdoor wordt een afscheid een waardevolle herinnering waar je later met een goed gevoel op terug kunt kijken.

"Ik ben geen typische uitvaartleider. Bovendien neem ik echt de tijd voor mensen en luister goed naar hun wensen", vertelt Majon Heesen. Iedereen kan een beroep doen op Yarden & Heesen ook al bent u ergens anders verzekerd. Yarden & Heesen verzorgt uitvaarten op geheel Voorne-Putten. Transparantie en openheid is vanzelfsprekend; u krijgt een duidelijke kostenbegroting en alle gemaakte afspraken worden op papier gezet. Yarden & Heesen werkt met het Keurmerk uitvaartzorg.

Door eigen ervaring met een uitvaarverzorger die als een rots in de branding was, besloot Majon een aantal jaar geleden zich om te laten scholen tot uitvaartverzorgster. "Als je dit beroep kunt uitoefenen dan heb je het mooiste beroep van de wereld." Drie jaar geleden begon Majon als zelfstandig uitvaartverzorger via Yarden nadat ze een 1-jarige opleiding en een interne opleiding had voltooid.

Sinds een jaar heeft zij een collega gevonden in Patrick Reppel. "Hij heeft dezelfde visie daarom kunnen we prettig samenwerken. Voor nabestaanden geldt overigens dat zij een vast aanspreekpunt hebben en dat is degene die de uitvaart gaat verzorgen. Het is niet fijn voor mensen als ze steeds een ander gezicht zien. We gaan bijna dagelijks langs dus tijdens het eerste gesprek worden alleen de belangrijkste dingen voor dat moment besproken. De rest kan allemaal later dat geeft mensen meer tijd en rust."

Persoonlijke uitvaart
De laatste jaren wordt een uitvaart op een steeds persoonlijkere manier verzorgd. "Het gaat vooral om het leven van iemand eren. En dat is voor iedereen verschillend. Het begint met de rouwkaart; er zijn talloze mooie ideeën om de kaart persoonlijk en onderscheidend te maken. De rouwauto hoeft niet per se standaard te zijn; er wordt door mensen ook gekozen voor een oldtimer of een hotrod. De kist kan in veel verschillende variaties, maar er zijn ook mensen die kiezen voor een lijkwade. Kinderen worden, als zij dat willen, betrokken zodat ook zij goed afscheid kunnen nemen. Er zijn vele mogelijkheden; Majon kan u helpen deze samen met u op te stellen.

Wensenboekje
"Ik raad iedereen aan van te voren iets op papier te zetten. Veel mensen vinden het lastig hier over na te denken, maar het is een houvast voor nabestaanden. Anders twijfelen zij misschien wel of zij het goed doen. Er is een handig wensenboekje verkrijgbaar waarin u kunt aangeven wat u wilt."

Nazorg
Goede nazorg is belangrijk. Als het nodig is kunnen nabestaanden na verlies van een dierbare doorverwezen worden naar Humanitas. "Ik bel zelf altijd na. Ik vind belangrijk contact te houden. Je maakt samen zo'n moeilijk intiem moment mee. Ik vind het altijd een eer dat ik er bij mag zijn. Ik organiseer van tijd tot tijd een wandeling voor nabestaanden. Ook is er al een keer een brunch georganiseerd. Deze mensen begrijpen elkaar. Je hoeft niet uit te spreken hoeveel verdriet je hebt. Het is voor iedereen herkenbaar."

Yarden & Heesen
Stadhouder 1, Brielle
0181- 764003

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant