Veel gehoor aan oproep paars te dragen voor tolerantie
Veel gehoor aan oproep paars te dragen voor tolerantie

Paarse vrijdag Helinium voor meer begrip en tolerantie naar elkaar

Actueel 704 keer gelezen

Ieder jaar wordt er een landelijke Paarse Vrijdag georganiseerd. Paarse Vrijdag is een dag waarop scholieren en studenten door het dragen van de kleur paars op school hun solidariteit kunnen tonen met homoseksuelen, biseksuelen, lesbiennes en transgenders. In Nederland wordt Paarse Vrijdag nu voor de zesde keer georganiseerd.

De 17 jarige eindexamen vwo leerlinge Kirsten van Werven miste een stukje voorlichting en informatie."We kregen wel wat tijdens biologielessen, maar dat was niet genoeg. "

Ze stapte naar de directie van het Helinium. Samen met medeleerlingen uit vwo 6 en havo 5 heeft Kirsten de organisatie van die evenement op zich genomen. Leerlingen van de hele school, van brugklas tot eindexamenklassen hebben deze week les hebben gekregen zodat leerlingen meer begrip en tolerantie krijgen voor anders geaarden.

Veel leerlingen hadden gehoor gegeven aan de oproep om iets paars te dragen. Wie niks in de kast had kon zich laten schminken of een polsbandje halen bij de Paarse Kraam. Ook werd de Paarse krant uitgedeeld onder de leerlingen. "Ik ben verbaasd hoeveel leerlingen iets paars aan hebben." Voorlichting op scholen is nog steeds hard nodig omdat sociale acceptatie nog steeds een heikel punt is voor veel jongeren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant