Een belangrijke conclusie uit dit onderzoek is, dat de horecaondernemer onvoldoende heeft gedaan om het incident te voorkomen, dan wel te beëindigen.
Een belangrijke conclusie uit dit onderzoek is, dat de horecaondernemer onvoldoende heeft gedaan om het incident te voorkomen, dan wel te beëindigen.

Oude Tramstation 7 dagen gesloten

Actueel 907 keer gelezen

In de nacht van zaterdag 5 november op zondag 6 november 2016 heeft zich een geweldincident voorgedaan in de directe omgeving van horecabedrijf 't Oude Tramstation. Naar aanleiding van dit incident is er door de gemeente ism politie onderzoek gedaan en is er met de horecaondernemer gesproken. Een belangrijke conclusie uit dit onderzoek is, dat de horecaondernemer onvoldoende heeft gedaan om het incident te voorkomen, dan wel te beëindigen.

De burgemeester heeft op basis van deze conclusie besloten 't Oude Tramstation gedurende een periode van zeven dagen te sluiten. De sluiting heeft tot gevolg dat de exploitatie van de horeca-inrichting beëindigd dient te worden vanaf vrijdag 2 december 2016 tot en met donderdag 8 december 2016. Concreet betekent dit dat het gedurende deze periode verboden is om in de inrichting bezoekers toe te laten, dan wel daarin te laten verblijven.

Afwijking van beleid
De duur van de sluiting is afwijkend van de beleidsregel. In het protocol wordt een sluiting van drie maanden als een passende sanctie geacht. Gezien het feit dat de ondernemer deze onderneming recent is begonnen en er onder zijn leiding nog niet eerder een geweldsincident heeft plaatsgevonden, is de duur van de sluiting teruggebracht tot één week.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant