Afbeelding

'Lekker bezig' bord naar Adventuredome

Actueel 554 keer gelezen

De keren dat het 'Lekker bezig bord'doorgegeven is de laatste jare,n laat wel zien hoe het project leeft in Hellevoetsluis en hoeveel instanties, bedrijven, scholen en sportverenigingen, 'Lekker bezig Hellevoetsluis' een warm hart toedragen. De afgelopen periode heeft het bekende 'Lekker bezig' bord een mooie plek gehad binnen Smallsteps. Locatiemanager Karin Hill verteld wat de betrokkenheid van Smallsteps is bij Jongeren Op Gezond Gewicht.

In 2014 heeft Smallsteps zich aangesloten bij JOGG. Op dat moment stonden wij midden in het ontwikkelen van een voedingsrichtlijn voor de Kinderdagverblijven en BSO's. Bij Smallsteps zijn we van mening dat wanneer kinderen vanaf het begin water leren drinken, het een gewoonte wordt. Voor een gezonde levensstijl heb je dan al heel veel gewonnen. Naast het drinken van water en thee op onze locatie bieden we kinderen als tussendoortje groenten en fruit aan en kiezen we voor minder vette varianten broodbeleg. We proberen kinderen te stimuleren gezonde en nieuwe dingen te proberen en dat gaat heel goed. Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en willen graag doen wat een ander doet. Daarom geven onze pedagogisch medewerkers het goede voorbeeld en zijn zij actief bezig met het uitdragen van de gezonde boodschap. Het mes snijdt zo aan twee kanten; we geven kinderen het beste om een gezonde leefstijl te ontwikkelen en creëren een gezonde werkvloer voor onze medewerksters. We merken dat ouders ook steeds vaker bewust kiezen voor een gezondere leefstijl en zij zijn blij dat Smallsteps meegaat in deze ontwikkeling. Kinderen bewegen van nature veel en de (buiten)speelmogelijkheden bij Beestenboel is zeer divers. Voor de oudere BSO kinderen worden er veel bewegingsmogelijkheden na school en tijdens de vakanties aangeboden. Bij slecht weer wijken we hiervoor uit naar een gymzaal in de buurt. Met de BSO maken we tijdens de vakanties vaak gebruik van Adventuredome en verzorgen hun altijd voor ons een gezonde Lunch wat weer helemaal aansluit bij de JOGG.

En zo wordt weer de overgang gemaakt naar de nieuwe locatie waar het' Lekker bezig bord' tot begin volgend jaar een prominente plaats gaat krijgen, bij Aventuredome dus. Karin Hill- heeft in bijzijn van een aantal van de kleintjes die hun plekje bij Smallsteps gevonden hebben en hun begeleidsters en Jeffrey Emor, coördinator en JOGG-regisseur die altijd bij de overdracht van het bord aanwezig is, het JOGG-bord door gegeven aan Ed Venture, de inmiddels steeds bekender wordende mascotte van Adventuredome. Samen met Karen de Groot mocht hij het bord in ontvangst nemen. In het nieuwe jaar het verhaal van Adventuredome over hun betrokkenheid bij 'Lekker bezig Hellevoetsluis'!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant