Afbeelding

HC Voorne in de extra tijd ten onder tegen HV Spijkenisse

Actueel 1.417 keer gelezen

Hellevoetsluis- De hockeysters van HC Voorne hebben na zes competitierondes de eerste nederlaag moeten incasseren en wel in de extra tijd met 1-2 (1-1) in de derby tegen HV Spijkenisse.

Dan Rolandus

'Ik wil altijd winnen, of het nu is tegen Spijkenisse, Prinsenbeek of van Lutjebroek, maakt mij niets uit. Ondanks de vroege goal van Joleyne de Bruijne stak het in de eerste helft niet goed in elkaar', vond Annelies van der Jagt. 'We waren in de tweede helft beter en dan is het zuur dat je in de laatste minuut (treffers van Pernille Meeder en Anieka Wubben, DR) verliest, was best even slikken.' Annelies van der Jagt speelt na enkele onderbrekingen alweer zo 'n vijftien seizoenen voor de hoofmacht van HC Voorne. 'Ik was 16 jaar toen ik voor het eerst mee mocht met dames 1, zat ik tegen Drunen de hele wedstrijd op de bank. Ik maakte vervolgens in de volgende wedstrijd als voorstopper mijn debuut.' De Hellevoetse kwam in de eerste klasse uit met speelsters als Priscilla Veenbergen, Vivian Boer, Marijn Hinskens, keepster Peggy Poldervaart, Marjolein Dijksterhuis, Mirjam Krabbendam en Lindsey Släter. 'We hadden een goed team, maar toen ik 22 of 23 jaar was wilde ik het hogerop proberen, speelde in bij Aeolus in de Overgangsklasse. Aeolus speelde hockey op hoog niveau. Het was naast mijn baan en zes keer per week heen en weer naar Rotterdam een hele opgave. Ik was nooit meer thuis waarop ik besloot om na een jaar weer terug te gaan naar Voorne, toch mijn cluppie. We speelden in de tweede klasse.

Ups-and-downs
Annelies van der Jagt maakte bij de Hellevoetse hockeyclub lief en leed mee. 'We promoveerden na een lange promotiecompetitie naar de eerste klasse. Lindsey en Lauren Släter waren ook terug gekomen. De eerste klasse was te hoog gegrepen en we degradeerden vervolgens weer naar de tweede klasse. Een aantal meiden stopten en we zakten zelfs door naar de derde klasse. Niet alleen het spelersverloop, maar ook het aantal coachwisselingen, zoals twee jaar geleden drie coaches in één seizoen, was niet bevorderlijk voor het team.' Het achterliggende seizoen verliep ook niet echt florissant bij de hockeysters van HC Voorne. Net voor de winterstop kreeg de immer positieve coach Guido Lankhorst de ploeg dan toch met goede resultaten op de rails. Annelies van der Jagt moest zowel in het seizoen 2013/'14 als in 2015/'16 vanwege het naderende moederschap van zoontje Levi (2 jaar) en het inmiddels één jaar oude dochtertje Joann verstek laten gaan. 'Ik speelde in 2015 net voor de winterstop tegen Spijkenisse mijn eerste wedstrijd. Daarna is het steeds beter gegaan.'

Caroline van Nieuwenhuijze nam dit seizoen samen met Guido Smit de teugels over van Guido Lankhof. Diverse speelsters keerden weer terug om de hoofdmacht van dames 1 naar een hoger niveau te tillen. 'We hadden een goede voorbereiding, kregen voor de zomerperiode een loopschema mee van Rob Faassen. Daar hebben we ons allemaal aan gehouden, en hebben daar conditioneel flink profijt van getrokken', sluit de 32-jarige creditcontroler bij DAS in Rotterdam af. 'Na een goede oefenperiode speelden we 3-3 tegen kampioenskandidaat Derby, van wie we vorig jaar nog dik hebben verloren. We hebben de tweede helft van vorig seizoen tot nu toe een goed vervolg kunnen geven. Caroline heeft het plezier in het spelletje terug gebracht. Zij is duidelijk, weet de poppetjes op de juiste plek te zetten en iedereen weet waar die aan toe is. Het loopt, we blijven scoren. Het mooie is dat iedereen in het team super gemotiveerd is, de wil heeft om te willen winnen, er wordt naast plezier geknokt voor een goed resultaat. We hebben een jonge ploeg meiden, die willen leren en ook foutjes mogen maken. Zo 'n Emma Westerhof is 16 jaar, maar zit al twee jaar bij de selectie. Nu met de teruggekeerde speelsters erbij kunnen we weer bouwen aan een team waar we nog veel plezier aan kunnen beleven. Ik denk dat dit team met de goede lichting daaronder over een jaar of twee/drie zomaar kan promoveren naar de tweede klasse. En daar wil ik voordat de jeugd het van mij mag overnemen nog graag deel vanuit maken', gaf Annelies van der Jagt hiermee aan het spelletje nog heel leuk te vinden en voorlopig nog niet denkt aan stoppen.

HC Voorne: Eveline Breur; Marloes Ravenschlag, Joyce Homburg, Maaike Moerland, Sacha Valentijn; Sophie Schinkel, Annelies van der Jagt, Emma Westerhof; Joleyne de Bruijne, Marjolein Mens, Shaquille Warren. Brittney Hoogerwaard, Floor van Heukelen, Jansen, Oranje en Engelmoer kwamen ook in actie.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant