"Wij kunnen dit niet alleen" vertelt Willian.

Kerst in de Vesting wordt magisch

Actueel 176 keer gelezen

Afgelopen donderdag was het druk in het Barbiertje. Er waren zeker 50 geintereerden gekomen om luisteren wat Willian de Koster te vertellen had omtrent het event "Kerst in de Vesting" dat plaats zal vinden van 16, 17 en 18 december.

"Vorig jaar is op een heel laat moment besloten om Kerst in de Vesting te organiseren en is het toch nog boven verwachting een groot succes geworden. Dit jaar zijn we er wat vroeger bij; we hebben nog twee maanden te gaan. En in die twee maanden kunnen wij een hoop doen". De bedoeling van de avond was wat ideeeen te presenteren en te kijken of er draagvlak is om dit uit te voeren. Ook ideeeen uit de zaal waren van harte welkom en worden graag meegenomen in het geheel. Dit zijn de voorlopige plannen voor 2016. Allereerst Lichtjesavond op 16 december. Men wil de totale Vesting verlichten in sfeerverlichting. Hierbij wordt ook de medewerking van de bewoners en de horeca gevraagd om de lichten in de woningen te dimmen en kaarsjes te ontsteken. De gemeente heeft toegezegd de straat- en brugverlichting tijdelijk te dimmen zo ook de verlichting van het gemeentehuis. Lichtjesavond zal geheel in het teken van de ouderen Hellevoetsluis staan. "We willen de ouderen die veel thuis of in het verzorgingshuis zitten een onvergetelijk mooie avond bezorgen. Ze zullen door ons thuis opgehaald worden en in de kerk op het Baantje zal er een optreden verzorgd worden door de Lighthouse Singers. Daar kunnen de ouderen ook lekker warm blijven zitten als het eventueel buiten te koud is. Voor een drankje en een gezellige warme hap wordt gezorgd. Daarna zullen ze ontvangen worden op het plein voor het gemeentehuis bij de IJsbaan. De baan zal daar zijn van 13 tot en met 18 december. Het is een kunstijsbaan, bedoeld voor de jeugd tot een jaar of 14. Het idee is om vanaf de Griek een lampionoptocht te houden richting het plein, die vanaf dat plein door de ouderen gevolgd kan worden. Op het plein zullen vervolgens de lichtjes van de Kerstboom ontstoken worden. De gemeente heeft toegezegd voor een grote kerstboom te zorgen. Er is een aantal scholen bij betrokken die kerstukjes zullen maken die aangeboden worden aan de ouderen wanneer ze weer naar huis gaan. Winkeliersvereniging Struytse Hoeck zegde toe daar ook nog een kerststol of iets anders lekkers bij te zullen verzorgen.

Zaterdag en zondag
Schaatsen voor de jeugd, volle terrasjes en een gezellige kerstmarkt. En bij Kerstmarkt moet u denken aan markten zoals in Valkenburg en in Duitsland. Op zondag zal dit aangevuld worden met een rode loper event, een wensboom op het plein en diverse koortjes die overal zullen zingen. "Wij kunnen dit niet alleen" vertelt Willian. "En zijn dus op zoek naar vrijwilligers die in het voortraject of tijdens het event hun handen uit de mouwen willen steken. Alle kleine beetjes helpen en samen kunnen we er een geweldig, jaarlijks terug kerend evenement van maken. Voor meer info kunt u contact opnemen via Info@hithellevoetsluis.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant