Afbeelding

't Capproen brengt eerste schaap over de dam

Actueel 431 keer gelezen


Zuidland- 't Capproen heeft zichzelf verrast met de eerste overwinning van het seizoen door op Groot-Nibbeland in Zuidland met 5-7 (1-4) te zegevieren over ZKV.

Dan Rolandus

'We hebben de slechte tweede helft van vorige week tegen Volharding in de eerste helft tegen 't Capproen doorgetrokken', baalde coach Joop Edixhoven. ZKV was het aanzien niet waard en 't Capproen heeft dik verdiend gewonnen. Pas in het laatste kwartier zijn we met enkele wissels (Ruben van Wezep, Ramona Nieuwenhuizen en Debby van Buuren, DR) pas gaan korfballen, kwamen we ook dichterbij, werd het tot 4-6 nog even spannend, maar de 4-7 bleek de doodsteek. Nee, dit was niet het ZKV dat ik graag wil zien.' De Zuidlandse korfbalformatie moest het stellen zonder de zieke Arjan de Bakker en de geblesseerde Jan van der Pols, terwijl Rick Vermeer met terug was van vakantie en nog duidelijk wedstrijdritme ontbeerde. 'Arjan en Jan zijn dragende krachten in je team. Mis je deze mannen, dan wordt het ook improviseren in de vakken. Als we begonnen waren zoals we in het laatste kwartier hebben gespeeld, zou er niets aan de hand zijn geweest', aldus de teleurgestelde coach Joop Edixhoven, die nog liet weten dat met name de heren zich te gemakkelijk afmelden voor een wedstrijd. Twee kleedkamers verderop was de stemming een stuk beter. 'We zaten er verdedigend gelijk bovenop', glunderde aanvoerster Dianne Kuiper nadat haar team de eerste seizoenzege had geboekt. 'De paar kansen die we kregen maakten we gelijk af. Tijdens de rust hebben we elkaar opgepept voor de tweede helft. We zijn ook gelijk scherp begonnen met de 1-5 als gevolg. Daarna kwam ZKV terug tot twee punten, kregen we het best benauwd, maar hebben we gelukkig stand kunnen houden. We wilden deze wedstrijd tegen ZKV en onze oude coach (Joop Edixhoven, DR) gewoon winnen. Dat hebben we met veel strijdlust ook laten zien. Het gaat ook steeds beter, er zit veel progressie in deze heel jonge ploeg. We hopen hier later de vruchten van te kunnen plukken', aldus Dianne Kuiper. Bij de Hellevoetse korfbalequipe werd de afwezige coach Roy Vermaat op de bank vervangen door Alex Krol. ZKV huist in de middenmoot van de vierde klasse H, terwijl 't Capproen met de eerste winstpunten de rij sluit. 't Capproen is een week voor de zaalcompetitie vrijaf en ZKV sluit aanstaande zaterdag om 15.30 uur de eerste helft van de veldcompetitie af met een thuiswedstrijd tegen Luctor.
ZKV: Agnes van Meurs (1 keer), Romy Pruysen (1 keer), Stefan Knoester (1 keer), Albert de Bakker (45. Ruben van Wezep); Nicole van de Bie (54. Ramona Nieuwenhuizen 1 keer), Marieke de Reus (54. Debby van Buuren), Daan van der Pols (1 keer), Rick Vermeer.
't Capproen: Sanne Hoogendoorn (46. Brittany de Kruif), Dianne Kuiper (2 keer), Glenn Nieuwpoort (2 keer), Nik Stolk; Color van der Perk (1 keer), Daphne Poldervaart (2 keer), Mark Kuiper (43. Jeroen Hoogendoorn), Freek Sjouw.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant