Burgemeester Milène Junius verwelkomt openwaterzwemmers, onder wie Olympisch kampioen Ferry Weertman,  in Hellevoetsluis
Burgemeester Milène Junius verwelkomt openwaterzwemmers, onder wie Olympisch kampioen Ferry Weertman, in Hellevoetsluis

Openwaterzwemmers zwemmen na 50 km haven Hellevoetsluis in

Actueel 566 keer gelezen

Een groep van 12 openwaterzwemmers waaronder Olympisch zwemkampioenen Maarten van der Weijden (Peking 2008) en Ferry Weertman (Rio 2016) zwommen afgelopen vrijdag van de Biesbosch over het Hollands Diep naar het Haringvliet. Om uiteindelijk gezamenlijk in de haven van Hellevoetsluis bij restaurant Fortezza te finishen.

Evelien Holleman & Wil van Balen

De getrainde openwaterzwemmers, mannen en vrouwen, zwommen een afstand van 50 kilometer in estafette door het koude water. Olympisch kampioen Ferry Weertman legde het laatste stuk naar de haven, vier kilometer, in 57 minuten af. Voor hem was het een primeur om 's avonds, in het donker, zo'n afstand af te leggen in het open water.

Nominatie Nationaal Park van Wereldklasse
Deze bijzondere zwemtocht werd georganiseerd door NLDelta Biesbosch-Haringvliet om de samenwerking tussen de twee gebieden te stimuleren. En omdat dit natuurgebied sinds vorige week tot een van de dertien genomineerden behoort: "Nationaal Park van Wereldklasse", gekozen uit 22 natuurgebieden. NL Delta Biesbosch-Haringvliet hoopt eind oktober deze publieksprijs in de wacht te slepen. Een prijs die het bijzondere gebied waar wij wonen zeker verdient. "Wij hebben hier een van de grootste delta's in de wereld", gaf burgemeester Junius aan.

Lees woensdag verder in Groot Hellevoet. Wilt u alvast stemmen dan kan dat via: www.mooistenatuurgebied.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant