Een zwembad met de nieuwste technieken en uniek in de regio
Een zwembad met de nieuwste technieken en uniek in de regio

Raadscommissie wenst een nieuw recreatief zwembad

Actueel 261 keer gelezen

De raadscommissie Wonen, Werken en Recreatie (WWR) besprak op woensdagavond 12 oktober de plannen voor het vervangen van sportcomplex 'De Eendraght' in Hellevoetsluis. Het ging met name om de vraag wat voor type zwembad er moet komen. Aan het eind van de avond was de commissie het unaniem eens over de voorkeur voor een geheel nieuw sportcomplex met recreatief zwembad.

Het was al eerder duidelijk dat het zwembad in sportcomplex 'De Eendraght' aan vervanging toe is. Het zwembad is verouderd en het kost veel geld om het te renoveren. Het is voordeliger en bovendien toekomstbestendiger om het gehele sportcomplex te vervangen. De vraag is alleen nog welke type zwembad er moet komen. Het college van B&W had de verschillende mogelijkheden al op een rij gezet, en had daarbij haar voorkeur uitgesproken voor een basisvariant. Hierbij zou het gehele sportcomplex gesloopt worden en er zou een wedstrijdbad, een doelgroepenbad, een peuterbad, horecavoorzieningen en een sporthal terugkomen.

Mening commissie
De raadscommissie is het eens met het college, maar is ook van mening dat er aan het zwembad een recreatiebad van circa 150 m2 moet worden toegevoegd. Dat recreatiebad bevat dan een stroomversnelling, whirlpool en glijbaan. Woensdag leest u in Groot Hellevoet meer over de plannen.

Hoe nu verder?
Nu de commissie unaniem haar voorkeur heeft uitgesproken, gaat het college van B&W dit verder bespreken, waarna de plannen verder worden uitgewerkt. Daarbij komt ook aan bod op welke exacte locatie het nieuwe sportcomplex met zwembad moet komen en wat de concrete investerings- en exploitatiekosten zullen zijn. Op basis van het vooronderzoek is de verwachting dat de totale investering rond de 12 miljoen euro bedraagt. De commissie besprak dit onderwerp niet in de openbaarheid. Reden daarvoor was dat er tijdens de discussie ook zaken aan bod kwamen, zoals grondaankoop en financiële cijfers, die bij openbaarheid de belangen van de gemeente kunnen schaden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant