De school is al flink aan de slag gegaan met het stimuleren van de gezonde leefstijl.
De school is al flink aan de slag gegaan met het stimuleren van de gezonde leefstijl.

Onthulling watertappunt bij basisschool Hendrik Boogaard

Actueel 590 keer gelezen

Woensdag 10 oktober onthulde Hans van der Velde, wethouder Volksgezondheid, het bord van een watertappunt bij basisschool Hendrik Boogaard op de Rode Kruislaan. Hiermee is de Hendrik Boogaard de eerste JOGG-school in Hellevoetsluis die mede door sponsoring een watertappunt heeft gerealiseerd.

Onder de term 'Lekker bezig! Hellevoetsluis' wordt er binnen Hellevoetsluis invulling gegeven aan de aanpak Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). In deze aanpak bundelen diverse partijen zoals onderwijs, zorg, bedrijfsleven, sport, recreatie, woningbouw, welzijn en de media de krachten om gezonde voeding en bewegen aantrekkelijk en gemakkelijk te maken. Als school heeft basisschool Hendrik Boogaard Rode Kruislaan zich aangesloten bij deze beweging omdat zij de gezondheid van hun leerlingen hoog in het vaandel hebben staan.

De school is al flink aan de slag gegaan met het stimuleren van de gezonde leefstijl. Het stimuleren van kinderen om water te drinken in plaats van zoete drankjes is hier een belangrijk onderdeel van. Met een watertappunt in de aula kunnen de kinderen nu op een makkelijke manier hun bidons vullen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant