Oktober: feest in de Vesting!
Oktober: feest in de Vesting!

Oktober: Jetzt geht's los in de Vesting!

Actueel 392 keer gelezen

Lederhosen, Dirndls, Duo Freus, Ein Prosit! Nog nagenietend van de prachtige nazomer staat ons a.s. weekend nog één gezellig feestje te wachten: Het Hellevoetse oktoberfest!

Geniet van de Duitse en Oostenrijkse sfeer in onze eigen Hellevoetse 'biergarten' met lange tafels, gezelligheid en braadworsten en vier het Oktober feestje met ons mee! Trek je heidi vlechten uit de kast en laat je beste Duitse kleding-creaties zien op zaterdag 1 oktober vanaf 21.00 uur, 'Alive in de Vesting'. Want, heeft u ook zo gefeest met het duo 'Freus', bij de afsluiting van de Vestingdagen Hellevoetsluis? Het duo Frans en Eugene komt terug!!! Nu met Duitse meezingers op het oktoberfest, gewoon, in de Hellevoetse vesting van Hellevoetsluis! De Kerkstraat en het BarBiertje zijn omgetoverd in de sfeer onze Duitse buren. De livemuziek en muzikale gezelligheid staan klaar

Waar komt de traditie vandaag?
Op 12 oktober 1810 traden Kroonprins Ludwig van Beieren en Prinses Theresia van Saksen-Hildburghausen in het huwelijk. Koning Maximiliaan I wilde de huwelijksviering delen met zijn volk en een speciaal bruiloftsbier werd gebrouwen voor de 40.000 inwoners. Al in 1811 bleek het feest ook zonder bruiloft voor herhaling vatbaar en kreeg het festijn in 1811 de naam 'oktoberfest' Traditiegetrouw wordt na de katholieke ochtendmis het biervat 'aangeslagen' waarna het feest kan losbarsten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant