Hellevoetsluis terug geworpen naar middenmoot

Actueel 169 keer gelezen

Maasdam- Hellevoetsluis is er niet in geslaagd om zich in de subtop van de tweede klasse D te nestelen. De Hellevoeters verloren in Maasdam met 4-2 (2-1) van FC Binnenmaas.

'Dit was een streep door de rekening, een totale offday en daar rekening mezelf ook toe', excuseerde trainer Edwin de Koning zich hiermee voor de wanvertoning. 'We dachten dat we beter waren dan de tegenstander en met die gedachte heeft Binnenmaas ons met veel passie en energie de mond gesnoerd. Kennelijk hebben we ons niet goed genoeg op deze wedstrijd voorbereid, dus zullen met z 'n allen in de spiegel moeten kijken. Tijdens de rust hebben we goede afspraken gemaakt, maar deze werden al na 33 seconden over boord gegooid. We hebben niet verloren van Binnenmaas, maar van onszelf.' Huseyin Yavuzyigitoglu hielp de Hellevoeters met de openingstreffer wel op het goede spoor, maar mede door een ongelukkige handsbal van Frenk van Gelderen werd de 0-1 voorsprong mede door de benutte strafschop omgebogen in een 2-1 en vervolgens 4-1 achterstand. Vincent Mast schoot nog een strafschop binnen: 4-2. 'We hebben in de laatste tien minuten nog legio kansen onbenut gelaten om de boel gelijk te trekken.' Hellevoetsluis hoopt het blazoen aanstaande zaterdag tegen titelkandidaat BVCB weer op te kunnen poetsen.
Hellevoetsluis: Deshney Hoornweg; Andy Kruik (46. Charlo Hassel), Vincent Mast, Öner Sang-a-Jong, Huseyin Yavuzyigitoglu; Victor Hartog, Frenk van Gelderen, Ken Luyendijk; Sander van Pelt, Dave Mierop, Onur Furuncu (66. Serkan Yavuzyigitoglu).