Afbeelding

Hond zwaar gewond na aanrijden door scooter op het Wilgenpad te Hellevoetsluis.

Actueel 387 keer gelezen

Op maandag 26 september, rond middernacht, heeft 27-jarige bestuurder van een scooter een aanrijding met een hond veroorzaakt.

De hond liep hierbij diepe wonden op, vluchtte uit paniek weg en werd na terugvinden zwaar gewond voor onmiddelijke behandeling naar een dierenarts gebracht.
De scooterrijder vluchtte ook weg op de scooter, die niet was voorzien van een kentekenplaat.
Kort hierna zag een van de hondeigenaren de scooter rijden op de Plattendijk. In plaats van te stoppen reed de bestuurder op haar in, en werd door haar door weg te springen een aanrijding voorkomen.

Met meerdere eenheden is naar de scooterrijder gezocht, waarna hij er bij het zien van politie diverse malen vandoor ging. Kort hierna, op de Struytse Zeedijk, werd de scootterrijder wederom gezien.
Dit maal eindigde zijn vluchtpoging in een harde val in een drooggevallen sloot tussen de Struytse Zeedijk en het Kraaienest. De man kon vervolgens eenvoudig worden aangehouden. Uit onderzoek bleek dat er bloed op de kapotte koplamp van de scooter zat (te zien op de foto) en deze scooter van diefstal afkomstig was. Ook bleek de man onder invloed van alcohol te hebben gereden. Zijn rijbewijs is afgepakt. De hond ervaart nog altijd veel pijn en maakt het naar omstandigheden redelijk.

De verdachte is vanwege het verlaten van de plaats van ongeval, aanrijden van de hond, inrijden op de eigenaar, rijden onder invloed en heling ingesloten op het politiebureau.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant