Leo samen met zijn zoons Stony en Bres bouwen aan de toekomst. (Foto: Wil van Balen)
Leo samen met zijn zoons Stony en Bres bouwen aan de toekomst. (Foto: Wil van Balen)
ONDERNEMER VAN DE WEEK

Leo van den Berg Keukens

Actueel 2.850 keer gelezen

Hellevoetsluis - In 1976 nam Leo de eenmanszaak van Wim Vastenhout in Hellevoetsluis over. Op zijn achttiende begint Leo aan de Pieter Poststraat vanuit twee garageboxen. Hier opent hij een witgoedwinkel met eigen service dienst.

Na enkele jaren verhuist Leo de winkel naar de Rijksstraatweg. Het assortiment wordt uitgebreid en het bedrijf groeit in de loop der jaren. Het waren drukke en leuke tijden. Er kwamen veel nieuwe producten op de markt zoals magnetrons, vaatwasser en wasdrogers. " Bij restaurant Hazelbagh werden demonstraties gegeven om te laten zien wat je met een magnetron kon doen."

Het bedrijf groeide door en twintig jaar geleden kocht Leo het huidige winkelpand aan de Nijverheidsweg 17 in de Kickersbloem. Hier werd een keukencentrum geopend met compleet ingerichte keukens en inbouwapparaten. In 2003 startte zijn echtgenote Hannita kook & cadeau winkel de Garde in het pand aan de Rijksstraatweg . Daar verkocht zij allerlei artikelen van keukenmachine tot aardappelschilmesje. Door de crisis werd het pand aan de Rijksstraatweg afgestoten en verhuisde De Garde naar de Nijverheidsweg. Keukens, witgoed, inbouwapparatuur en kook & cadeau artikelen vindt u daar onder één dak. Dit blijkt een goede beslissing die nu al enkele jaren zijn vruchten af werpt. "We leveren natuurlijk niet alleen keukens. Als een keuken geplaatst moet worden dan is dat een complete verbouwing. We hebben dagelijks overleg met de klant. Mocht er een probleem zijn dan weet de klant dat het snel wordt opgelost. De klant krijgt te horen hoe lang iets duurt. Bij ons moet iets perfect af zijn. Pas dan wordt de brief 100% af vrijgegeven." Hoe is dat nu om al 40 jaar aan het roer te staan van een succesvolle onderneming? "Het is druk. Alles wat er speelt daar moet je op af. Je bent eindverantwoordelijk voor alles in het bedrijf. Wij zijn klantgericht en proberen alles snel en adequaat op te lossen. Ik ben nu 58 jaar en ga een beetje afbouwen. "Leo en Hannita hebben samen drie zoons Bres, Stony en Levi. Bres en Stony werken bij hun ouders in het bedrijf en zullen het bedrijf binnen enkele jaren overnemen. Na de opmars van de magnetron sinds de jaren '80 zijn er slechts enkele ontwikkelingen voor in de keuken geweest. Zoals de quooker: de kokendwaterkraan werkt makkelijk, veilig en tijd-en energiebesparend. Stoomovens en inductiekoken zijn populair omdat het goed en snel werk. Er zijn wel degelijk verbeteringen zo kunnen afzuigkappen tegenwoordig in het plafond worden geïntegreerd. Het bedieningsgemak van witgoedapparaten wordt steeds belangrijker en daarom verbeterd voor de gebruiker zodat de apparaten eenvoudig te bedienen zijn. Veertig jaar laat je natuurlijk niet zomaar voorbij gaan en daarom heeft Leo van den Berg een aantal jubileum aanbiedingen: een keuken compleet voor 5600,- inclusief alle apparatuur. Een gratis strijkijzer bij een Bosch wasautomaat én een blender gratis bij een Bosch koel/vrieskast.

                                                                        

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant