Invallers wijzen Hellevoetsluis de weg naar zege

Actueel 348 keer gelezen

Hellevoetsluis- Hellevoetsluis heeft na de eclatante overwinning tegen Pelikaan de zegereeks doorgevoerd door Alblasserdam een forse 5-1 (1-0) nederlaag te bezorgen.

Hellevoetsluis heeft zich in de tweede klasse D achter koploper Heerjansdam genesteld op de tweede plaats. 'Ik ben trots op de groep op de wijze waarop wij deze overwinning hebben behaald', complimenteerde trainer Edwin de Koning zijn spelers. 'Alblasserdam was aanvankelijk gelijkwaardig, kwam drie keer één op één, maar wij scoorden via Dave Mierop op slag van rust op het goede moment de 1-0. We hebben het in het eerste kwartier van de tweede helft moeilijk gehad. Zij kwamen op 1-1 en Deshney Hoornweg voorkwam zelfs de 1-2. Daarna hebben we met het inbrengen van Furuncu voor Armin en Serkan voor Hassell de wedstrijd in handen genomen.' De invallers Onur Furuncu (2-1) en Serkan Yavuzyigitoglu (3-1 en 5-1) beschaamden hun trainer niet. Victor Hartog schoot zijn ploeg vanaf de stip naar 4-1. Alblasserdam eindigde de wedstrijd met tien man. 'We willen zo snel mogelijk naar de 34 punten en kijken daarna wat er nog is te halen. We hebben een goede groep en een sterke bank. De bank zou wel eens bepalend kunnen worden in het verloop van de competitie. Hellevoetsluis gaat aanstaande zaterdag op bezoek bij FC Binnenmaas.
Hellevoetsluis: Deshney Hoornweg; Armin de Rooij (62. Onno Furuncu), Vincent Mast, Öner Sang-a-Jong, Huseyin Yavuzyigitoglu; Frenk van Gelderen, Sander van Pelt (86. Andy Kruik), Dave Mierop; Charlo Hassell (78. Serkan Yavuzyigitoglu), Ken Luyendijk, Victor Hartog.