Schiettent bij HC Voorne tegen Woerden

Actueel 246 keer gelezen

Hellevoetsluis- De hockeyers van HC Voorne scoorden er afgelopen zondag lustig op los, maar hielden elkaar met een 7-7 (3-5) eindstand goed in evenwicht.

'Het was een knotsgekke wedstrijd', wees coach Michel Wijnbelt op het wisselende scoreverloop. 'We kwamen met een 0-3 achterstand heel slecht uit de startblokken, maar kwamen heel knap terug tot 2-3. Terwijl het wachten was op de gelijkmaker, sloeg Woerden weer toe en liep het van 2-3  (Robert Felling 2 keer uit een SC en Lucas Waardenburg) weer uit naar 3-5. We begonnen te onstuimig, maakten daardoor teveel individuele fouten. Tijdens de rust heb ik de spelers erop gewezen er vol voor te gaan.' De Hellevoeters vonden een goed gehoor bij hun coach, want zij bogen door treffers van Lucas Waardenburg, Ian van den Dool, Rick Croes (strafbal) en Dyon van den Berg de 3-5 achterstand om in een 7-5 voorsprong. 'Het is dan jammer dat zij in de laatste zeven minuten terug liepen en toen Woerden bij 7-6 opportunistisch rond de cirkel werd, hadden wij slimmer moeten zijn met uitbraken door niet doelgericht te werk te gaan, maar het balbezit moeten koesteren. Maar ja, ook dat is een leerproces, die de mannen nog moeten oppakken. Zonde, want na zeven minuten spelen hoopte ik bij 0-3 nog op een punt, maar achteraf hebben we in de laatste zeven minuten twee punten laten liggen.' HC Voorne speelt aanstaande zondag in Alphen aan den Rijn tegen hekkensluiter Alphen.
HC Voorne: Arian Akbari; Coen Weeke, Joost van Gorssel, Stan Levels; Robert Felling, Dyon van den Berg; Maarten Troost, Lucas Waardenberg, Tim Schlink; Dejan Willems, Rick Croes. Ian van den Doolen en Damian de Koster kwamen ook in actie.