Vestingdagen zijn weer een ouderwets vuurwerk van activiteiten. Foto: Leo Blok
Vestingdagen zijn weer een ouderwets vuurwerk van activiteiten. Foto: Leo Blok

Drie dagen groot feest in Hellevoetse Vesting

Actueel 331 keer gelezen

Hellevoetsluis - De officiële start van de Vestingdagen zal ook dit jaar weer gepaard gaan met stoomfluiten, kolenrook, veel lawaai en indrukwekkende stoommachines en andere voertuigen.

Vrijdagavond starten de festiviteiten met de traditionele Roadrun die eindigt in de Vesting waar vervolgens burgemeester Milène Junius op het Familieplein de Vestingdagen officieel opent. Het is een evenement geworden dat voor iedereen interessant is. De grootste braderie sinds mensenheugenis in Hellevoetsluis, allerlei vermaak voor kinderen op het Familieplein ( 's avonds voor volwassenen net o.a. een big band) een kijkspel met oude auto;s en vrachtwagens, een Veiligheidsplein bij het Brandweermuseum, helikoptervluchten en natuurlijk geweldige feesten op het Zuidfront in de tent.

Minstens 100.000 mensen verwacht
In de Molenstraat staan diverse kramen met oude ambachten en kunt u genieten van straattoneel in de ouderwetse kledij uit de negentiende eeuw. Trek in pannenkoeken? Die worden er ook gebakken! Vlakbij in het Jan Blanken Dok ligt het marineschip Naaldwijk klaar om bezichtigd te worden en voor de jeugd is er het Dok een spectaculaire lasergame. Al met al zijn de Vestingdagen dit jaar een prachtig evenement waar we minstens 100.000 mensen verwachten en waarvan het succes op het conto kan worden geschreven van Willian Koster en zijn enthousiaste mede-organisatoren en de honderden vrijwilligers die dit weekend mogelijk maakten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant