De start van de rally begint miljoenen jaren geleden...(foto: Wil van Balen)
De start van de rally begint miljoenen jaren geleden...(foto: Wil van Balen)

Historyland begin Michiel de Ruyter Rally

Actueel 1.014 keer gelezen

In samenwerking met de Gemeente Vlissingen organiseert de goede doelen Stichting FEELING GOOD FOUNDATION op 4 juni 2016 een unieke Tour-Rally van Hellevoetsluis naar Vlissingen met Bentley's, Porsches, Ferrari's en zelfs een Bugatti. Een oldtimer Tour-Rally voor Pre War Cars, auto's van 30 jaar en ouder door één van de meest typische Nederlandse gebieden die u zich kunt voorstellen. De rally is vernoemd naar de bekendste Nederlandse admiraal Michiel de Ruyter, die werd geboren in Vlissingen en zeilde vanuit de haven van Hellevoetsluis.

Start Historyland Hellevoetsluis
De tour gaat van start bij Historyland Hellevoetsluis, dit unieke educatieve centum is een prachtige locatie voor de start van deze unieke Tour-Rally. De tour zal via de Haringvlietsluizen richting Stellendam gaan voor een bezoek aan A Seal.

Tussenstop A Seal Zeehondenopvang en Expo Stellendam
Bij A Seal worden zeehonden opgevangen en verzorgd. Dit zijn voornamelijk jonge zeehonden die hun moeder zijn kwijtgeraakt of zeehonden die gewond / ziek zijn. Wanneer de zeehonden weer helemaal gezond zijn en in staat om in het wild te kunnen overleven, worden ze weer vrijgelaten.

Schouwen-Duiveland en Veere
De tour gaat daarna verder over Goeree-Overflakkee langs de duinen van Ouddorp. Via de Brouwersdam richting Schouwen-Duiveland door Renesse en Burgh-Haamstede en naar de Oosterscheldekering om te lunchen.

Vlissingen
De finish is rond 15:00 uur op de (speciaal voor dit bijzondere evenement afgesloten) Boulevard van Vlissingen bij het standbeeld van Michiel de Ruijter, waarna de auto's midden op hét Bellamypark in het centrum getoond worden aan het publiek.

Vrijlating zeehonden Boulevard Vlissingen
Na aankomst van de oldtimerrit zullen omstreeks 16:00 uur twee zeehonden van A Seal worden vrijgelaten op het strand voor de boulevard.Om de rally in stijl af te sluiten voor de deelnemers volgt een barbecue met een drankje. Deze rally wordt georganiseerd door de FEELING GOOD FOUNDATION, die mooie herinneringen verzorgt voor eenzame ouderen, dé gouden generatie, in samenwerking met de stad Vlissingen.

Concert Ger Vos voor eenzame ouderen!
Dé generatie die meegeholpen heeft aan de wederopbouw van Nederland en de basis heeft gelegd voor de huidige infrastructuur waar wij nu met zijn allen van profiteren met onze huidige ondernemingen en commerciële activiteiten. De opbrengst van de Speed 8 Classics Michiel de Ruyter Memorial Tour-Rally komt dan ook ten goede van een concert in Cine City XL. Ger Vos geeft in het najaar een liveconcert speciaal en alleen voor eenzame ouderen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant