Afbeelding

Raad Brielle spreekt als eerste voorkeur uit voor fusie op Voorne

Actueel 557 keer gelezen

Brielle - De gemeenteraad van Brielle heeft dinsdagavond de voorkeur uitgesproken dat zij de bestuurlijke toekomst van gemeente Brielle ziet als deel van een fusiegemeente Voorne samen met Hellevoetsluis en Westvoorne.

Dinsdagavond heeft de gemeenteraad het rapport "Op weg naar onze bestuurlijke toekomst" uitvoerig besproken. In een bomvolle raadszaal nam de Brielse raad gisteravond als eerste van de drie gemeenten op Voorne het besluit om toe te willen werken naar een bestuurlijke fusie met Westvoorne en Hellevoetsluis.

De Brielse gemeenteraad wil wel dat een aantal kernwaarden vanuit de raad, samenleving en ambtelijke organisatie worden onderschreven. Deze zullen in de verkenning naar een mogelijke fusie met de buurgemeenten op Voorne worden ingebracht als bestuurlijke dan wel organisatievisie.

Westvoorne en Hellevoetsluis moeten nog een besluit nemen over een fusie. Een fusie van alle gemeenten op het eiland Voorne-Putten was geen optie nadat Nissewaard aan Brielle kenbaar had gemaakt dat zij dat niet wilden. De gemeenteraad van Hellevoetsluis heeft eerder aangegeven voorkeur voor één gemeente op Voorne te hebben. Westvoorne zal op 19 februari een besluit nemen en de raad van Hellevoetsluis op 5 maart. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant