David en Leen Keijzerwaard voor het stijlvolle bedrijfspand in Oudenhoorn.
David en Leen Keijzerwaard voor het stijlvolle bedrijfspand in Oudenhoorn.
ONDERNEMER VAN DE WEEK

Assurantiekantoor Keijzerwaard

Actueel 1.285 keer gelezen

Oudenhoorn - Sommige familiebedrijven zijn met recht bijzonder te noemen, zo ook Assurantiekantoor Keijzerwaard uit Oudenhoorn. Het assurantiekantoor werd in 1903 opgericht door boer Iem Keijzerwaard. Hij had wat tijd over en ging als vertegenwoordiger van een verzekeringsmaatschappij begrafenispolissen verkopen.

Nadat Iem in 1935 onverwachts overleed nam zijn zoon Leen het stokje over. De traditie werd in 1953 voortgezet door zoon Jan die zich specialiseerde in verzekeringen. Huidige eigenaar Leen trad in 1979 in dienst. Door zijn visie groeide het bedrijf de laatste jaren gestaag waardoor er naar een nieuwe huisvesting gezocht moest worden. Sinds september vorig jaar is het assurantiekantoor in het bijzondere bedrijfspand aan de Dorpsweg in Oudenhoorn gevestigd.

Vijf generaties
Inmiddels is het tijd voor de vijfde generatie Keijzerwaard binnen het bedrijf; in 2014 trad Leens oudste zoon David in dienst. Vader Jan, inmiddels 89, komt overigens nog iedere dag even langs om te kijken hoe de zaken ervoor staan. In tegenstelling tot zijn vader, die vanaf jonge leeftijd al wist dat hij in de verzekeringen wilde heeft David er lang over na moeten denken. Op zijn 19e besloot hij zich in te schrijven voor een opleiding in het banken en verzekeringswezen. Nadat hij zijn HBO opleiding FSM (Financial Services Management) had voltooid, is hij vier dagen in het bedrijf gaan werken en heeft hij daarnaast zijn master in pensioenen behaald. "Er zijn niet zoveel pensioenadviseurs in Nederland; maar met de vergrijzing die in ons land toeneemt is het hard nodig", geeft David aan.

Naast pensioenadviseur is David voornamelijk hypotheekadviseur. "Ik heb veel met starters te maken. Een hypotheek afsluiten is een grote stap en het is mooi mensen daarin te begeleiden." Leen: "Het is goed dat David er bij is gekomen. Hij weet hoe de jongere generatie denkt." Ook Leen richt zich op pensioenen en hypotheken, maar met name houdt hij zich bezig met zakelijke klanten.

Goed zijn voor klanten die je hebt
Goed zijn voor de klanten die je hebt is een belangrijk speerpunt in de bedrijfsvisie van Keijzerwaard dit maakt dat het assurantiekantoor al meer dan een eeuw stand houdt. "Onze klantenkring komt voornamelijk uit Voorne-Putten, mensen in de regio zijn heel loyaal. Maar we hebben klanten uit het hele land. Met de ruilverkaveling eind jaren 60 zijn veel boeren weggetrokken, maar zij zijn nog wel klant bij ons." Leen bezoekt ieder jaar klanten die onder meer in Flevoland en Groningen terecht zijn gekomen.

Klanten missen vaak bij banken en grote concerns het persoonlijke directe contact. "Wij geloven juist in persoonlijk contact." Het team bestaat uit 10 vaste medewerkers die goed op elkaar zijn ingespeeld. Ieder heeft zijn eigen specialisatie binnen het bedrijf waardoor u altijd deskundig advies kunt verwachten in begrijpelijke taal. In een persoonlijk gesprek kunt u vragen stellen en de beste oplossing voor uw situatie verwachten. U kunt niet alleen voor verzekeringen, hypotheken en pensioenen terecht bij Assurantiekantoor Keijzerwaard als zelfstandig adviseur van RegioBank kunt u ook voor al uw betaal- en spaarrekeningen terecht. U kunt alles zelf online regelen of samen met een van de medewerkers.

Assurantiekantoor Keijzerwaard
Dorpsweg 47 Oudenhoorn
0181 461 429
www.keijzerwaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant