Henk Joosten: Wateringe moet open blijven!
Henk Joosten: Wateringe moet open blijven!

PvdA organiseert bijeenkomst over Wateringe

Actueel 346 keer gelezen

Vanaf 2003 is de PvdA een warm voorstander van een Brede School in Hellevoetsluis. Vanaf 2010 is het gemeentebestuur echter bezig om achtereenvolgens de Brede School uit de plannen te verwijderen, daarvoor in de plaats negentien schoollocaties te vervangen door zeven nieuw te ontwikkelen integrale kindcentra (IKC), en dit aantal dan weer te verlagen naar vier IKC's. Daarmee komt een hele wijk zonder basisschool te zitten, moeten te veel kinderen onredelijk ver naar hun school reizen en daarbij onverantwoordelijk gevaarlijke straten oversteken.

De PvdA Hellevoetsluis heeft hier vanaf het begin stelling tegen genomen, en nu de plannen van de gemeente definitief dreigen te worden, wil zij nog eenmaal alles op alles zetten om dit tij te keren.

Kerk aan de Ring
Daartoe nodigt zij alle belangstellenden (ouders, docenten, schoolbestuur en gemeentebestuur) op om aanstaande woensdag 25 november vanaf 19:30 deel te nemen aan een bijeenkomst in de Kerk aan de Ring in Hellevoetsluis. Uit de PvdA wordt hieraan deelgenomen door fractievoorzitter Henk Joosten, voorzitter van de landelijke Verenigde Zelfstandige Dorpsscholen Jan Schuurman Hess, en Agnes Oosterboer en Daan Dankaart, beide lid van de raadscommissie Zorg-Welzijn-Onderwijs.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant