Vinnie met de twee geredde meisjes Roos en Susanne
Vinnie met de twee geredde meisjes Roos en Susanne

Jonge held redt twee meisjes uit het water

Actueel 399 keer gelezen

Toen de 12 jarige Vinnie twee van zijn klasgenootjes kopje onder zag gaan bedacht hij zich geen moment. Hij zwom er direct op af, pakte de meiden op en bracht ze naar de kant.

Radings & van Balen

Verjaardag
Roos en Susanne - beiden onlangs 11 jaar geworden- hadden besloten gezamenlijk hun verjaardag te vieren. Zij deden dit met een grote groep klasgenoten, afgelopen zaterdag op het Kleine Strandje. Wat begon als een gezellige middag eindigde echter in een klein drama

Gegrepen door de stroming
Het leek Roos en Susanne een leuk idee om samen op een opblaasbootje een stukje te gaan peddelen. Achter de stenen waaide plots het bootje weg en moesten ze zelf gaan zwemmen.

Ze hadden op dit stuk al eerder gezwommen die middag, eigenlijk iedereen al. De grotere kinderen waren er naar toe gezwommen en toen bleek dat ze daar nog konden staan leek het eigenlijk gewoon voor iedereen veilig.

Helaas liep het voor Roos en Susanne anders. Nadat hun bootje was weggewaaid moesten ze terug zwemmen naar het strand en werden ineens door de stroming gegrepen; vrij snel gingen ze kopje onder. Gelukkig was daar Vinnie, vlakbij in het water. En door direct te reageren had hij de dames snel op het droge.

Bewusteloos
Eenmaal veilig op het strand leek in eerste instantie de schrik het ergste wat de meiden aan hun avontuur hadden over gehouden. Maar plotseling werd Susanne onwel en raakte bewusteloos. Zij is met haar moeder direct naar het ziekenhuis gereden waar ze is onderzocht.

Longonderzoek
Roos en Susanne hadden beiden flink wat water binnen gekregen en in het ziekenhuis is onderzocht of er geen vocht in Susanne's longen zat. Dit bleek gelukkig niet zo te zijn. Wel moest ze de eerste nacht thuis goed in de gaten worden gehouden om te zien of ze geen koorts of andere klachten kreeg. Het gaat op het moment goed met haar, al heeft ze af en toe nog wel wat last van haar longen.

De meiden hebben de schrik nog flink in de benen zitten en ook Vinnie heeft het er de eerste nacht nog even moeilijk mee gehad; "hij was in zijn slaap de meiden nog aan het zoeken" aldus zijn moeder.

Een goede afloop
Al met al is het allemaal gelukkig goed afgelopen. De moeder van Vinnie is enorm trots op haar zoon en de ouders van de jarigen zijn hem enorm dankbaar en ongelofelijk opgelucht dat het tot een goed einde is gekomen.

"Maar volgend jaar gaan we dus mooi naar de bioscoop" besluit de moeder van Susanne, "uiteraard met Vinnie".

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant