Wethouder Hofman met één van de twee zorg echtparen
Wethouder Hofman met één van de twee zorg echtparen

Project zorgboerderijen aan Dijkweg bereiken hoogste punt

Actueel 311 keer gelezen

Met de plaatsing van een schoorsteen op een van de twee zorgboerderijen is op 2 juli het hoogste punt gevierd van de bouw van dezer zorgboerderijen aan de Dijkweg in Hellevoetsluis.

In de ene boerderij zal een 'Herbergier' worden gevestigd. Hierin komen psycho-geriatrische patiënten (dementie) te wonen. In de andere zorgboerderij wordt een 'Thomashuis' gevestigd. Hierin worden mensen gehuisvest met een licht verstandelijke beperking.

De Herbergier
Het gebouw van de Herbergier bestaat uit twee gedeelten. Het voorhuis waar het ondernemers echtpaar woont en de 'schuur' waarin 7 appartementen op de begane grond en 9 op de verdieping zijn gesitueerd. Elk appartement heeft een eigen badkamer. In de 'schuur' is tevens de gemeenschappelijke woonkamer met een  grote keuken en bergruimte. Het voorhuis en de 'schuur' zijn met elkaar verbonden.

Thomashuis
Het gebouw bestaat uit twee gedeelten. Het voorhuis waar het ondernemers echtpaar woont en de 'schuur' waar 5 cliëntenkamers op de begane grond en 5 op de verdieping zijn gesitueerd. In de 'schuur' is tevens de gemeenschappelijke woonkamer met een grote keuken en een bergruimte. Het voorhuis en de 'schuur' zijn met elkaar verbonden.

Het hoogste punt werd gevierd met een drankje en haring in bijzijn van de twee toekomstige zorgechtparen Els en Jaco van Dasler van de Herbergier en Joke Dragt en Willem de Jong van het Thomashuis. Naar verwachting zal oplevering eind 2015 plaatsvinden. De plannen zijn ontworpen door Ziggurat Architectural Design & More uit Heenvliet.

Het tweede zorg echtpaar met de directeur vastgoed Sander Verschoor
Zo gaat het complex er straks uitzien..
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant