Afbeelding

Badstrand Rockanje niet genomineerd voor Blauwe Vlag

Actueel 884 keer gelezen

Rockanje - Op het Badstrand Rockanje zal dit jaar geen Blauwe Vlag te zien zijn. Jaarlijks wordt het badstrand gekeurd op tweeëndertig criteria, waaronder de zwemwaterkwaliteit, de mate waarin het strand schoon is, of er voldoende afvalbakken zijn, de aanwezigheid van reddingsmaterialen enzovoort. Het Badstrand Rockanje is op alle criteria positief beoordeeld behalve de zwemwaterkwaliteit. Deze kreeg de waardering 'goed'. Om een Blauwe Vlag te krijgen, had de waardering 'uitstekend' moeten zijn. Wel is de Quality Coast Platinum Award toegekend voor duurzaam toerisme in de gemeente.

Wethouder De Graad van de gemeente Westvoorne: "We vinden het bijzonder jammer dat we niet worden voorgedragen voor de Blauwe Vlag 2020. Het zou voor ons de 21e keer zijn dat we de vlag konden hijsen. We hechten veel waarde aan de keuring van de Blauwe Vlag organisatie. Het is belangrijk dat ons zwemwater goed in de gaten wordt gehouden. We blijven ons ondertussen inzetten voor een schoon, heel en veilig strand."

Zwemwaterkwaliteit
Het ontbreken van de Blauwe Vlag in 2020 betekent niet dat het zwemwater bij het Badstrand niet veilig is om in te zwemmen. National Operator Erik van Dijk van Blauwe Vlag Nederland: "Badstrand Rockanje heeft de zwemwater classificatie 'goed'. Voor een Blauwe Vlag is de classificatie 'uitstekend' vereist. De waterkwaliteit is dus zeker goed genoeg om in te zwemmen. De kwaliteit van het water wordt bovendien zorgvuldig in de gaten gehouden door Rijkswaterstaat, zij testen het zwemwater minimaal één keer per maand."

Onderzoek
Er zijn meer gemeenten waar de waterkwaliteit onder druk staat. Om gezamenlijk tot oplossingen te komen en ervaringen te delen zal de gemeente Westvoorne deelnemen in een werkgroep waarin verschillende gemeenten, Rijkswaterstaat en KIMO (de milieu- en veiligheidsorganisatie voor kustgeoriënteerde gemeenten), zoeken naar oplossingen voor de waterkwaliteit die onder druk staat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant